Een leider moet niet heersen maar dienen

ImgHet is soms beangstigend om te zien, hoeveel verdeeldheid er ontstaat in geestelijk werk door persoonlijke ambitie van leiders. Soms wordt er een klein meningsverschil gevonden om een splitsing te rechtvaardigen, terwijl het in werkelijkheid om een persoonlijk conflict gaat. Feitelijk moet een leider zijn persoonlijke conflicten met iemand kunnen oplossen, zonder dat de gemeente er schade door ondervindt. Het is in ieder geval geen bewijs van geschiktheid als leider, als men gaat lobbyen in de gemeente om mensen achter zich te krijgen. Daarmee ontstaat er verdeeldheid en staan we de eensgezindheid, die van levensbelang is voor een gemeente, juist in de weg. Wat is dat: eensgezindheid? Eensgezindheid is een zaak van het hart. Het heeft alles te maken met de manier waarop we in de gemeente met elkaar omgaan. Niet het feit dat iedereen hetzelfde vindt, maakt een gemeente, maar het feit dat iedereen dezelfde gezindheid heeft, namelijk de gezindheid van Christus. Meer lezen 'KLIK HIER'.

Nog meer recente artikelen

 • Img

  Is er wel plaats voor ouderen in de gemeente van de 21ste eeuw?

  KLIK HIER

 • Img

  Kinderen hebben een centrale plaats in de gemeente.

  KLIK HIER

 • Img

  Pornoverslaving onder geestelijk leiders is levens -gevaarlijk.

  KLIK HIER

 • Img

  Komt er nog een opwekking in ons land? Hoe moeten we dat zien?

  KLIK HIER

Meer Bijbelstudies

Img

Stress en de gevolgen

Aanhoudende periodes van stress, kunnen grote gevolgen hebben. Soms leidt het tot een burn-out, met als gevolg chronische vermoeidheid, depressies en slaapstoornissen. We weten uit ondervinding dat het je als geestelijk leider beslist ook kan overkomen. Je bent dan volledig uitgeschakeld en dat is precies wat satan wil.

Mocht het u al zijn overkomen, dan heeft u wellicht iets aan de lessen op deze website. Door onze jaren lange ervaring, weten we uit ondervinding wat er door geestelijk leiders heen kan gaan. Neem ook gerust contact met ons op, klik op 'Contact'.